Rento kesäloma

Kuvateksti
Kuva StockSnap

Viimeistään elokuussa koko Suomi tuntuu olevan rennosti lomalla.

Kauan odotettuun kesälomaan kohdistuu usein hulppeita odotuksia. Silti loman ei tarvitse olla näyttävä, eikä sitä tarvitse suorittaa täydellisyyden kiilto silmissä.

 

Pilkuntarkasti suunniteltu kesäloma on usein tuomittu epäonnistumaan.

Lomastressi alkaa kiduttavan pikkutarkalla siivouksella, itkunsekaisella pakkaamisella tai vuosisadan riidalla. Silloin lomalle on asetettu niin korkeat tavoitteet, että hermot palavat jo kalkkiviivoilla.

Negatiivisuus ja mököttäminen latistavat lomafiilikset kuin atomipommi kesämökillä. Onneksi monet kauhulomakokemukset ovat myöhemmin muisteltaessa enää koomisia tarinoita.

Loman tarkoitus on rentoutua ja ladata akkuja. Lomalla on mahdollisuus rikkoa rutiineja ja keskittyä lempitekemiseen. Pääasia on, että kerrankin on aikaa itselle ja/tai läheisille.

Kesäloma ei tarkoita, että on pakko matkustaa, mennä mökille tai sukuloimaan. Sen voi ihan hyvin viettää kotona tekemättä mitään ja tuntematta siitä pienintäkään syyllisyyttä.

 

Jokaisen tulisi viettää sopivasti itsensä näköinen kesäloma.

Sopivasti perhosia vatsanpohjassa ja vähän stressiä ovat hyvä startti lomailuun. Tärkeintä on tajuta, ettei täydellistä lomaa ole. Sen ymmärtäminen voi vaatia hieman rohkeuttakin.

Hyvässä lomassa on vähän kaikkea, kuten tuttuja kuvioita, rauhaa ja menoa. Sellainen irtiotto, joka sopii juuri sopivasti itselle ja muille.

Pääasia on, että kesäloman loppuessa voi rennoin mielin todeta nauttineensa lomastaan.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.