#rohkee

Kuvateksti
kuva: Liikenneturva

Joka kolmas rattijuopumuksen vuoksi menehtyneistä tai loukkaantuneista on 15-24-vuotias. Siksi kesän rattijuopumuksen vastainen kampanjan on kohdistettu nuorille.

Idea on yksinkertainen. Kannustetaan nuorta olemaan se #rohkee, joka estää kaverin känniajelut, eikä lähde humaltuneen kyytiin. Rattijuopumukset vähenevät, kun jokainen nuori tekee samoin.

Porukan asenne vaikuttaa merkittävästi nuorten humalassa ajamisen vähenemiseen.

Nuorisoporukasta haetaan usein yhteenkuuluvaisuudentunnetta. Humalassa hauskalta tuntuvat ajattelemattomat ideat voivat olla kohtalokkaita. Liikenteessä uhkarohkeilla teoilla on usein vakavat seuraukset.

Fiksuilla teoilla taas on hyviä vaikutuksia ja niistä jää kaikille mukavat muistot. Kavereiden nollatoleranssi liikenteessä ja oikea-aikainen kaveria ei jätetä -asenne kuuluvat hyviin ideoihin.

Ilonpilaajaksi ristitty kaveri voi olla se, joka säästää nuoren elämän -somessakin.

Kampanja on näyttävästi esille kesäfestareilla ja sosiaalisessa mediassa hashtagillä #rohkee. Mitä useampi nuori kuulee kampanjan viestin kaveriltaan, sitä parempi. Yhdessä nuoret voivat luoda ilmapiirin, ettei kaveria päästetä kännissä rattiin.

 

#rohkee -kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, poliisi, liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevakuutuskeskus, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön verkosto.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.
 
Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.