Kuva: Unsplash

Totuus lomastasi

Olet kärvistellyt läpi pitkän ja synkän talven unelmaloma mielessäsi. Olet kahlannut kainaloita myöden lumessa pää liimattuna villapipoon. Töissä olet hehkuttanut lomaa viikkoja ennen sen alkua.

Ja aah, tänään on se päivä. Matkalaukut on pakattu ja lomareissu alkaa. Harmi, että lapsesi ovat heti aamusta känkkäränkkä-tuulella. Mikään ei ole hyvin, eikä heitä todellakaan kiin-nos-ta tyhmä loma. Mietit saaneesi kiittämättömät lapset, mutta sullot heidät ja puolisosi autoon.

Puolisosi karkaa heti terminaalissa kaljalle. Hän ottaa "vahingossa" muutaman näkäräisen liikaa sinun vahtiessa kiukuttelevia lapsia. Lentokoneessa kumppanisi haisee viereisessä penkissä pahalle ja kertoo estottomasti hävyttömiä vitsejä lentoemännälle. Muita matkustajia ja lapsiasi naurattaa, sinua hävettää.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Pääsette perille matkakohteeseen. Unelmahotelli osoittautuu nukkavieruksi motelliksi. Se on kaukana esitteessä olleista kuvista.

Huoneen vaatekaapista löytyy siivoojien jäljiltä käytetty kondomi. Sinua puistattaa, mutta minkäs teet ylibuukatussa lomakohteessa, huonetta ei voi vaihtaa.

Laukkuja purettaessa mieleesi hiipii paniikki. Puhelimesi on jäänyt lähtökiireessä kotiin eteisen pöydälle. Lapset ovat nostelleet osan pakkaamistasi tavaroista pois laukuista.

Puolisosi saa nyt kekkuloida rumissa farkkusortseissa ja lapset uivat ilman lomaa varten ostettuja uimapukuja. Sinulla ei ole niin väliä. Olet vanhempi ja puoliso, joka osaa "vain nalkuttaa ja kilahdella pikkujutuista".

Ensimmäisellä hotelliaamiaisella lapset suostuvat syömään vain jäätelöä. Terveellisen aamupalan luento kuuluu kuuroille korville. Iltapäivään mennessä lapsilla on ”mahassa paha olo”.

Illalla molemmat vintiöt ovat jo oksennustaudissa ja ripulissa. Ei kun sairaanhoitajana etsimään lastenlääkäriä ja apteekkia kumppanin tarjotessa pienessä nousuhumalassa arvokasta apuaan.

Kuin ihmeen kaupalla lapset tulevat kuntoon parissa päivässä paikallisilla ihmerohdoilla. Olet hoitanut lapsia kaksi päivää hotellihuoneessa. Päätät, että nyt on aikuisten ilta. Hiippailet lasten nukahdettua parvekkeelle kumppanisi kanssa.

Väsyneet mutta onnelliset unelmalomalaiset istuvat parvekkeella, kunnes yhdestä sanasta räjähtää atomipommi. Kesälomariita on valmis minuutissa. Kuka on tehnyt mitä ja miten unelmaloma on maksettu.

Kotimatkaa taitetaan energisten lasten ja ydinlaskelmaakin viileämpien aikuisten voimin. Kotona puretaan mököttäen laukut ja kaikki luikkivat omiin nurkkiinsa.

Mietit pitkään ja päätät sitten avautua lomastanne hillitysti Facebookissa. Kirjoitat arvoituksellisesti: ihana loma takana, mutta on myös kiva palata kotiin. Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.