Opiskelija rikkoi vahingossa kalliin laitteen – vastuuvakuutus korvasi

Vakuutusturva on osa Tehyn jäsenyyttä.

Kuvateksti
Tehyn opiskelijajäsenyys on maksuton. Vakuutukset ovat voimassa heti, kun liityt. Kuva: iStock

1. Vastuuvakuutus korvasi vahingon

Työharjoittelussa ollut opiskelija pudotti vahingossa kalliin laitteen, joka hajosi. Harjoittelupaikka ei halunnut korkean omavastuun vuoksi käyttää omaa vakuutustaan, vaan penäsi laitteen hintaa opiskelijalta. Onneksi opiskelija oli Tehyn jäsen ja hänellä oli jäsenetuna vastuuvakuutus, joka korvasi vahingon.

Tehyn opiskelijajäsenyys on maksuton. Vakuutukset ovat voimassa heti, kun liityt.

2. Henkilö- ja esinevahingot 50 000 euroon asti

Opiskelijoiden vastuuvakuutus korvaa henkilö- ja esinevahingot 50 000 euroon asti. Omavastuu on 170 euroa. Vastuuvakuutuksesta korvataan henkilö- ja esinevahinkoja, jotka aiheutat ammatissasi virheellä tai laiminlyönnillä työnantajallesi, työtoverillesi tai sivulliselle henkilölle ja josta olet lain mukaan korvausvastuussa.

Tehy on vakuuttanut opiskelijajäsenensä myös vapaa-ajan tapaturman varalta. Vakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa.

Kun vahinko on tapahtunut, ota yhteyttä Tehyyn.

3. Voimassa myös ulkomailla

Opiskelijoiden vastuuvakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa enintään vuoden kestävällä ulkomaan harjoittelujaksolla Yhdysvaltoja ja Kanadaa lukuun ottamatta. Näihin maihin harjoitteluun menevien kannattaa selvittää kohdemaasta, millainen vakuutus on syytä ottaa ja mistä sen saa. Vastuuvakuutus ei ole voimassa vapaaehtoistyössä.

Todistuksen vakuutus- ja oikeusturvasta pystyy tarvittaessa tulostamaan omalla nimellään Tehyn verkkosivujen asiointipalvelun kautta sekä suomen- että englanninkielisenä.

4. Vain jäsenille

Ammatillinen vastuuvakuutus on osa ammattiliiton jäsenilleen tarjoamaa turvaa. Sitä ei voi ostaa ammattia varten erikseen. Huomaa, että kotivakuutuksen oikeusturva- ja vastuuvakuutus ei kata työpaikalla ja ammatinharjoittamisessa tapahtuneita vahinkoja.

5. Liitosta oikeusapua

Myös opiskelijoilla on oikeus käyttää Tehyn oikeuspalvelua. Sieltä jäsenet saavat apua omaan työ- tai virkasuhteeseen, ammatinharjoittamiseen sekä opiskeluun tai työharjoitteluun liittyvissä riita- ja rikosasioissa. Oikeuspalvelun lakimiehiltä voi saada neuvoja myös ongelmissa, jotka ovat syntyneet harjoittelupaikassa ulkomailla.

Oikeudenkäynnit käydään kuitenkin vain Suomessa.

Lisätietoja: www.tehy.fi > Palvelut ja edut > Jäsenedut, www.if.fi/Tehy