Antti Tuisku Tehyn synttäreillä: ”Kukaan ei ole ansainnut tällaista iltaa enemmän kuin te”

Antti Tuisku on sairaanhoitajan poika ja röntgenhoitajan veli. Tehyn synttärijuhlilla hän kiitti lämpimäisti tehyläisiä ja kertoi olevansa aivan fiiliksissä päästessään esiintymään heille.

Kuva: Liisa Takala

Tehyläiset ovat lähellä Antti Tuiskun sydäntä. Asia kävi ilmi lauantaina Tehyn 40-vuotissyntymäpäivillä laulajan esiintyessä tuhansille tehyläisille. Helsingin jäähallin syntymäpäiväjuhliin oli saapunut 8000 Tehyn jäsentä, ja lisäksi 4500 jäsentä seurasi lähetystä etänä verkon välityksellä. 

Lavalla pitämässään puheessa Antti Tuisku kiitti tehyläisiä lämpimästi ja nosti heille maljan.

”Meidän suvussa on useampi sairaanhoitaja. Äiti, joka on Lapin keskussairaalan sydänpajalla töissä, katsoo tätä striimiä. Samoin sisko, joka on röntgenhoitaja. En koskaan ole ollut näin fiiliksissä, että me esiinnytään tällaiselle yleisölle tällaisessa paikassa.”

”Kukaan ei ole oikeasti valehtelematta ansainnut tällaista iltaa enemmän kuin te.”

Antti Tuiskun äiti Tuula Tuisku valmistui sairaanhoitajaksi 90-luvulla lama-aikaan. Tehy-lehden haastattelussa hän on kertonut opettaneensa pojalleen Antille jo pienenä, mitä työmoraali tarkoittaa. 

Jos tehyläiset ovat lähellä Antin sydäntä, on Anttikin lähellä tehyläisten sydäntä. Jäähalliin saapuneet kuulijat osasivat sanat ulkoa ja lauloivat sydämensä kyllyydestä.

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen taas totesi omassa puheenvuorossaan, ettei koskaan olisi osannut kuvitella päätyvänsä vielä Antti Tuiskun lämppäriksi.