Fysioterapeuteille omaa toimintaa Tehyssä

Tulevaisuudessa fysioterapeutit suunnittelevat itse oman ammattia vahvistavan toimintansa Tehyssä.

Kuvateksti
Noin 130 tehyläistä fysioterapeuttia kokoontui opintopäiville Helsinkiin viime viikon lopulla.

Fysioterapeutit saavat Tehyyn omaa ammatillista toimintaa, jota he pääsevät itse suunnittelemaan, kehittämään ja tuottamaan. Tehy tarjoaa rakenteen ja tukea, mutta sisällöstä fysioterapeutit saavat päättää itse. Tarkoitus on kysyä jäseniltä, millaista toimintaa he kaipaavat ja mistä heille olisi hyötyä. Myös opiskelijat on tarkoitus ottaa mukaan alusta alkaen.

Jaoston toiminnan pyörittämisestä kiinnostuneita löytyi opintopäiviltä kymmenkunta. Tehy kutsuu heidät koolle ideoimaan jaoston tulevaa toimintaa.

– Fysioterapeuttien oma jaosto sai tosi hyvän vastaanoton. Koen, että tässä on mahdollisuus nostaa tehyläisten fysioterapeuttien osaamista, fysioterapeutti Anne Ketola sanoo.

Ketola vastaa Tampereen ammattikorkeakoulun Hyvinvointiklinikasta, jolla fysioterapeuttiopiskelijat voivat tehdä yrittäjyyteen valmentavia opintojaksoja.

Tehyläiset fysioterapeutit pohtivat ammatillista toimintaansa opintopäivillä Helsingissä viime viikon lopulla. Opintopäivillä käsiteltiin myös työmarkkinoiden tilannetta, kuntoutuksen laadun ja vaikuttavuuden mittaamista sekä tehtäväsiirtoja.

Tehyssä on jäseninä noin 6 000 fysioterapeuttia. He toimivat laajasti fysioterapian alalla sekä yksityisellä että julkisella sektorilla, kouluttajina, ammatinharjoittajina ja yrittäjinä.

Kuva Annika Rauhala

Korjattu kirjoitusvirhe 19.4. kello 8.40.