Hus esittää sote-ammattilaisten koronarokotusten kolmatta kierrosta

Hus toivoo pikaista kansallista päätöstä kolmannen rokotekierroksen aloittamisesta. Husin mielestä sote-ammattilaiset on saatava ensivaiheessa rokotettavien joukkoon.

Kuvateksti
Husin hoitohenkilöstö sai ensimmäiset koronarokotteet vuodenvaihteessa 2020-2021. Kuva: Riikka Huttunen

Hus on ollut yhteydessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen ja tuonut esille, että sote-henkilökunnan kolmas rokotekierros koronaa vastaan pitää aloittaa heti, kun rokotteiden saatavuus sen sallii.

”Ensivaiheessa rokotettu henkilökunta on edelleen ensilinjassa kohtaamassa koronaviruspotilaita ja -epäilyjä. Terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi ja riskiryhmien suojaamiseksi sote-henkilökunnan sisällyttäminen ensivaiheen rokotettaviin myös kolmannella rokotekierroksella on tärkeää”, sanoo vs. johtajaylilääkäri Jari Petäjä Husista.

Koronavirusrokotteet ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi vaikean taudin ehkäisemissä niillä henkilöillä, jotka ovat alttiita vaikealle koronavirustaudille. Ensimmäisten rokotettavien joukossa olivat henkilökunnan lisäksi hoivakotien iäkkäät asukkaat, sairautensa vuoksi vaikealle taudille erittäin alttiit ja yli 80-vuotiaat.

”Myös heille kolmannet rokoteannokset ensimmäisten rokotettavien joukossa ovat tärkeitä.”

Suomen ensimmäiset koronarokotukset annettiin Husin henkilökunnalle kahdeksan kuukautta sitten. Ensimmäisessä vaiheessa rokotettiin henkilökuntaa, joka hoiti koronavirukseen sairastuneita potilaita ja epäiltyjä koronavirustapauksia. He saivat toiset rokoteannokset kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta.