Itä-Uusimaa ryhtyy maksamaan sitouttamislisää – 1500 euroa vielä tämän vuoden aikana niille ammattilaisille, joista on eniten pulaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue päätti panostaa omaan henkilöstöön vuokratyövoiman sijaan.

Kuvateksti
Vakituiselle henkilöstölle lisä tarkoittaa 1 500 euron palkankorotusta vielä tämän vuoden aikana.
Kuva: Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on päättänyt maksaa omalle henkilöstölleen sitouttamislisää tänä vuonna. Lisän suuruus on 500 euroa, ja se maksetaan kesä-, syys- ja marraskuussa. 

Lisä maksetaan suuhygienisteille, osastojen hoitohenkilöstölle, kotihoidon henkilöstölle sekä koulupsykologeille ja puheterapeuteille. 

Saajan on oltava vakituisessa palvelussuhteessa tai yli vuoden kestävässä määräaikaisessa työsuhteessa. Osa-aikaiselle työntekijälle lisä maksetaan suhteessa työaikaan. 

Lisän saa myös silloin, kun työntekijä rekrytoidaan vakituiseen palvelussuhteeseen tai yli vuoden kestävään määräaikaiseen työsuhteeseen. 

Lisä on kokeilu, josta aluehallitus päätti toukokuussa. Taustalla vaikuttavat vuokratyövoiman kustannukset, joihin hyvinvointialue käytti viime vuonna 21 miljoonaa euroa. 

"Lisä kohdistuu kriittisimpiin ammattiryhmiin, ja summa on mielestäni hyvä. Toivottavasti sillä on vaikutusta henkilöstön pysyvyyteen", Tehyn pääluottamusmies Minna Sorvisto sanoo. 

Myös Vantaa-Keravan hyvinvointialue maksaa henkilöstölle sitouttamislisää