Myös yksityiselle terveyspalvelualalle on tulossa palkankorotuksia teollisuuden sopimusten vuoksi

Teollisuuden palkkasopu näkyy keväällä myös yksityisen terveyspalvelualan työntekijöiden lompakossa.

Kuvateksti
Tarkempaa tietoa korotuksista tulee kevään aikana.
Kuva: Jari Lifländer

Yksityisen terveyspalvelualan palkkaratkaisussa sovittiin viime kesänä, että jos tietyissä teollisuuden sopimuksissa korotusprosentit ylittävät jo sovitun palkankorotustason, nousevat myös terveyspalvelualan työehtosopimuksen palkat.

Osa terveyspalvelualan palkkoihin vaikuttavista teollisuuden sopimuksista on jo syntynyt, osaa vielä odotellaan.

Terveyspalvelualan neuvotteluosapuolet Sote ry ja Hyvinvointiala HALI ry käyvät läpi syntyneet palkkaratkaisut, ja tarkempaa tietoa korotuksista tulee kevään aikana.

Valtaosa korotuksista maksetaan yleiskorotuksena. Tällä kertaa neuvotteluosapuolet ovat sopineet myös pienestä paikallisesta erästä.

"Toivomme, että saamme myönteisiä kokemuksia paikallisesta sopimisesta. Erityisesti toivomme, että työnantajat ottavat aidosti huomioon henkilöstön edustajien kannat", toteaa johtava juristi Vappu Okkeri Tehystä.

Sote ry on Tehyn, SuPerin ja ERTOn yhteinen neuvottelujärjestö. Yksityisen terveyspalvelualan sopimuksen piirissä on noin 38 000 työntekijää.

Sote ja HALI järjestävät paikallisen erän jaosta yhteisen webinaarin 8. maaliskuuta. Kutsut lähtevät pian. Seuraa myös Tehyn tapahtumakalenteria.