Sosteri suorittaa maksamatta jääneet henkilökohtaiset lisät kertakorvauksena

Henkilökohtaiset lisät jäivät vuosia tarkastelematta, jolloin henkilöstölle kertyi palkkasaatavia.

Kuvateksti
Kunta-alan työehtosopimuksen mukaan kunnan on maksettava henkilökohtaisia palkanlisiä 1,3 prosenttia kunnan palkkasummasta ja toteutumista on tarkasteltava vuosittain. Kuva: iStock

Sosterin tehyläiset ja muut kunta-alan työehtosopimuksen piirissä olevat Sosterin työntekijät saavat toukokuussa kertakorvauksen. Summa on noin 680 euroa, ja saajia on noin 1 140. 

Työehtosopimuksen mukaan kunnan on maksettava henkilökohtaisia palkanlisiä 1,3 prosenttia kunnan palkkasummasta ja toteutumista on tarkasteltava vuosittain.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä eli Sosteri on Savonlinnan seudun kuntien ylläpitämä sairaanhoitopiiri. Sosteriin kuulu neljä alueen kuntaa.

Vuoden 2020 summa jaetaan heko-lisinä, ja tänä vuonna käytettävissä olevat järjestelyvaraerät sijoitetaan tehtäväkohtaisiin palkkoihin. Vastaisuudessa Sosteri tarkastelee heko-lisät alkuvuodesta organisaatiotasolla.

Kertaerä maksetaan työntekijöille, jotka ovat olleet Sosterissa töissä 31.12.2019 ja ovat yhä. Edellytys on vakituinen työsuhde.

"Neuvottelevan kulttuurin tärkeys korostuu, kun puhutaan isoista asioista. Palkansaajien kannattaa tehdä yhteistyötä", sanoo Tehyn pääluottamusmies Seija-Sofia Käärmelahti.

Käärmelahti kiittää yhteistyöstä sekä muita palkansaajajärjestöjä että työnantajaa. 

Pääluottamusmiehet ryhtyivät selvittämään henkilökohtaisten lisien maksua Sosterissa sen jälkeen, kun oli käynyt ilmi, että tarkastelu oli Sodankylässä ja Päijät-Hämeessä jäänyt tekemättä.

Työnantaja toimitti laskelman maksamatta jääneistä lisistä. Paikallisneuvotteluissa järjestöt ja työnantajat sopivat, miten palkkasaatavat olisi järkevä jakaa henkilöstölle.  

Lue lisää:

Sodankylä joutuu maksamaan usean vuoden palkanlisiä kertarysäyksellä – virhe paljastui arkisessa tilanteessa

28.4. klo 8.24 Poistettu ylimääräinen sana.

29.4. klo 8.17 Lisätty täsmennys ensimmäiseen virkkeeseen. 

29.4. klo 10.33 Täsmennetty korvauksen saajia.