Taitaja-kisat miteltiin Porissa – Taitajien taitajaksi valittiin ensi kertaa lähihoitaja

Nuorten ammattitaidon SM-mitalit jaettiin eilen Porissa. Lähihoitajasarjan voitti Inka Myyryläinen Koulutuskeskus Salpauksesta. Hänet valittiin myös koko kilpailun parhaaksi, Taitajien taitajaksi.

Kuvateksti
Inka Myyryläinen kisaamassa Porissa.
Kuva: Miranna Santala, Sataedu/ Skills Finland

Ensimmäisen kerran Taitaja-kilpailun historiassa koko kisan parhaaksi eli Taitajien taitajaksi valittiin lähihoitajaopiskelija. Tittelin sai lähihoitajalajin voittaja Inka Myyryläinen Koulutuskeskus Salpauksesta.

Inka toimii ammatillisen koulutuksen edustajana vuoden ajan. Hän saa siksi ajaksi käyttöönsä Nissan Leaf -täyssähköauton.

Lähihoitajasarjan toinen oli Elina Tapio Novidasta ja kolmas Iida Mustonen Savon ammattiopistosta.

Tehyn koulutuspoliittinen asiantuntija Kirsi Coco toimi lähihoitajakisan tuomarina. Kilpailu oli kolmipäiväinen. Kaksi päivää kisattiin kotihoidon tehtävien parissa. Opiskelijat kohtasivat iäkkään pariskunnan ja MS-tautia sairastavan. Kolmantena päivänä oli kirjallisia tehtäviä. Puolet koski varhaiskasvatusta ja puolet lääkehoitoa.

"Finalistien kesken oli hyvä yhteishenki. Se on hienoa, sillä kollegiaalisuutta tarvitaan työelämässä. Heistä on kasvamassa aivan huippuja lähihoitajia", sanoo Coco.

Lähihoitajaopiskelijat kisasivat tänä vuonna ensimmäisen kerran myös hyvinvointiteknologiassa. Siinä voiton vei työpari Anna Drozdova ja Kirsi Korpela Omniasta.

Taitaja-tapahtuma kisattiin Porissa. Mitaleista kamppaili noin 350 ammatillisessa koulutuksessa opiskelevaa nuorta. Mitalit jaettiin 45 lajissa, joista kolme oli erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja.

Paikan päällä kävi noin 27 000 vierailijaa, ja etänä lähetyksiä seurasi noin 10 000 katsojaa.

Ensi vuonna Taitaja-kisat pidetään Espoossa.