Tehy antoi vastaukset hallitustunnustelijan kysymyksiin: Hoitotyössä kohdattuun väkivaltaan puututtava

”Hoitajat auttavat ja pelastavat ihmisiä. Heidän täytyy voida tehdä työnsä turvallisesti ja pelkäämättä”, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen toteaa.

Kuvateksti
Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy laati vastaukset hallitustunnustelija Petteri Orpon erityisesti sote- ja kasvatusalaa koskeviin kysymyksiin.
Kuva: Tero Hanski

Eduskuntapuolueet ovat tällä viikolla antaneet vastauksia hallitustunnustelija Petteri Orpon niille esittämiin kysymyksiin. Tehy kävi kysymykset läpi ja antoi vastauksia sosiaali-, terveys ja kasvatusalaa koskeviin kysymyksiin.

Hoitajapulaan liittyvissä vastauksissaan Tehy toteaa, että työssä kohdattu väkivalta on merkittävä työturvallisuusriski koko sote-alalla. Rikoslain rangaistusasteikkoa on Tehyn mukaan tiukennettava niin, että  hoitotyötä tekeviin kohdistuvasta väkivallasta tulee langettaa tuomiot kuten virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

”Väkivalta on valtava työturvallisuusriski koko sote-alalla. Viimeksi viime viikolla järkytti Varsinais-Suomessa kolmen hoitajan puukotus. Tehyn selvitykset osoittavat, että vakavatkin väkivaltatilanteet töissä ovat aivan liian yleisiä. Hoitajat auttavat ja pelastavat ihmisiä. Heidän täytyy voida tehdä työnsä turvallisesti ja pelkäämättä”, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo Tehyn tiedotteessa.

Tehyn kaikki vastaukset ovat luettavissa täällä.