YTHS:n luottamusmiehen mukaan työnantajan toiminta neuvotteluissa heijastuu tuleviin rekrytointeihin

Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto tarvitsee noin 450 uutta terveydenhuollon ammattilaista. Pääluottamusmiehen mukaan rekrytoinnissa onnistuminen on pitkälti työnantajan käsissä.

Kuvateksti
Kela on hyväksynyt YTHS:n esityksen tulevasta palveluverkosta. Kuva: Tehy-lehti

Kun kaikki korkeakouluopiskelijat saatetaan yhdenvertaisten palveluiden piiriin vuoden 2021 alussa, Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS:n pitää melkein tuplata henkilöstömääränsä nykyisestä 550:stä 1 000:een.

– Hoitohenkilöstömme on nyt odottavalla kannalla. Yleisesti pohdimme, voiko kaikki olla valmista ensi vuoden alusta, sanoo pääluottamusmies Tarja Kyllijoki, joka edustaa Tehyn, SuPerin ja Erton jäseniä.

Uusia työntekijöitä tarvitaan noin 450. Pääluottamusmiehen mielestä rekrytoinnin kannalta avainasemassa ovat tämän kevään työehtosopimusneuvottelut. Alan sopimus on irtisanottu ja päättyy maaliskuun lopussa. Neuvottelut uudesta sopimuksesta eivät ole vielä alkaneet.

– Kun neuvottelut sujuvat hyvin ja se näkyy sopimuksessa, työnantaja pystyy näin korottamaan YTHS:n linjaa ja tekemään itsestään houkuttelevamman työpaikkana.

Vuoden 2021 alusta YTHS:n palveluiden piiriin tulevat yliopisto-opiskelijoiden lisäksi ammattikorkeakouluissa tutkintoa opiskelevat. Tuolloin lähivastaanottopalveluja on saatavana 52 paikkakunnalla. YTHS:n omia palvelupisteitä on 21 paikkakunnalla, ja ne ovat kaikkien opiskelijoiden käytössä opiskelupaikkakunnasta riippumatta.

Palvelupisteiden tarkemmat sijaintiosoitteet vahvistetaan kevään aikana.

14.2. klo 16.30 toista sitaattia täsmennetty lisäyksellä - ja tekemään itsestään houkuttelevamman työpaikkana.