6 asiaa, jotka opin menestyneiltä ihmisiltä

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Olen tavannut elämäni aikana paljon eritavoin menestyneitä ihmisiä. Olen ihaillut heitä ja pohtinut usein, miksi juuri tietynlainen ihminen menestyy elämässä. Tilaisuuden tullen olen kysynyt heiltä yhden kysymyksen, Mikä on saanut sinut menestymään elämässä?

Seuraavana on kuusi menestyneiltä ihmisiltä oppimaani asiaa.

 

1. Tee, mitä vihaat

Menestynyt ihminen ei tee vain sitä mistä pitää tai mikä häntä kulloinkin motivoi. Hän tekee ensimmäiseksi aamulla epämiellyttävät asiat. Pikkuhiljaa hän huomaa, että inhokkiasioiden ja uhrausten tekeminen alkaa sujua, jopa motivoida. Näin hänelle jää aikaa tehdä asioita, joista nauttia. Siksi hän opettelee nousemaan aikaisin aamulla, tekemään tylsiä paperihommia tai toistamaan sadannen kerran samat vanhat asiat.

 

2.  Pidä tavoitteesi kunnossa

Menestynyt ihminen on intohimoisen päämäärätietoinen. Hän asettaa tavoitteen, uskoo tekemäänsä asiaan ja pyrkii väsymättömästi kohti maaliviivaa. Hänellä on mielessään lista asioita, jotka johtavat asetettuun päämäärään. Ehkä yksikään askeleista ei toteudu heti, mutta hän nappaa kiinni tavoitteiden mukaisista mahdollisuuksista niiden tullessa kohdalle. Hän on myös valmis muokkaamaan tavoitteitaan parempaan suuntaan, sen ollessa mahdollista.

 

3. Luo hyvät kontaktit

Harva menestyy elämässä täysin yksin. Menestyneen ihmisen vierellä on aina ihmisiä, jotka uskovat häneen, ja joita hän ei koskaan unohda. Lisäksi hän luo ihmissuhteita, jotka vahvistavat toisen ihmisen parhaimpia puolia, ja on vastustamattoman hyvä yhteistyökumppani ja työkaveri. Siksi hän kasvaa, kaatuu, oppii virheistä ja jakaa menestyksen kanssasi.

 

4. Ole rohkea menestyjä

Monelta ihmiseltä puuttuu rohkeutta menestyä. Voimakkaasti epäilyksiä, epäonnistumisia ja huolia korostamalla on vaikea päästä elämässä eteenpäin. Samoin käy, jos ajattelee jatkuvasti olevansa muita huonompi, tyhmempi tai laiskempi. Menestyvällä ihmisellä on taito motivoida itseään yrittämään silloinkin, kun häneen ei näytä uskovan kukaan. Hän ei häpeä tehdä parastaan, eikä pelkää sitä, ettei menestyisi, oppisi haluamaansa tai saavuttaisi tavoittelemaansa asiaa.

 

5. Opi jatkuvasti uutta

Jollet jatkuvasti opi uutta ja pyri parantamaan osaamisen vajeitasi, et voi menestyä. Näin ajattelee moni menestynyt ihminen ja tuntuu oppivan mitä tahansa. Uudet opit ja ihmiset innostavat ja inspiroivat menestyvää, koska ne ovat elämän eliksiirejä omalle kehittymiselle ja osaamisen laajentamiselle. Siksi hän imee itseensä jatkuvasti uutta tietoa, opiskelee uusia asioita, pyytää kriittistä palautetta ja vaihtaa mielellään ajatuksia kanssasi.

 

6. Pidä itsestäsi huolta

On oltava hyvässä kunnossa, jotta voi auttaa muita menestymään kanssaan. Siitä syystä suurin osa menestyneistä ihmisistä käyttää ylimääräisen aikansa itsensä huoltamiseen, ja pysähtymiseen. Menestyvä harrastaa liikuntaa, syö mahdollisimman terveellisesti, satsaa hyviin ihmissuhteisiin ja pitää pääasiansa kunnossa. Osa biohakkeroi kehoa ja mieltään, toiset jättävät kalenteristaan riittävästi aikaa palautumiselle. Menestyvä tekee mitä vain, mikä auttaa itseä jaksamaan, jotta hän voi olla parhaiten hyödyksi muille.

Mitä lisäisit tähän listaan?

 

Lue myös: Toimivassa työyhteisössä konflikti ei ole uhka.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.