Kiitos, osaava ja tärkeä laitoshuoltaja

Saan aika ajoin ruudinkatkuista postia laitoshuoltajilta ja siistijöiltä. Viestien mukaan en kunnioita heidän työtään, koska nostan hoitotyötä niin suurieleisesti Mainio-blogissa esiin. Se ei voisi olla kauempana totuudesta.

Minulla on ollut töissä aina hyvät suhteet laitoshuoltajiin ja siistijöihin. Pidän laitoshuoltajia ratkaisevan tärkeänä osana sairaalan työtiimiä. Ilman heitä hukkuisimme osastolla jätteisiin ja likaan. Puhumattakaan siitä, miten sairaudet lähtisivät leviämään hetkessä ilman väsymätöntä päivittäistä siistimistä ja desinfiointia.

Olen tehnyt aiemmin siivoustyötä ja pidin siitä, että työssä näki heti oman kätensä jäljen. Työ oli rankkaa puurtamista, mutta samalla palkitsevaa työtä. Siivoustyössä opin siivoamaan puhtaasta likaisempaan ja desinfioimaan kädet ja pinnat tehokkaasti. Työpäivät kuluivat nopeasti, koska aina riitti tekemistä ja opittavaa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Siivoustyössä opituista asioista oli myös hyötyä kouluttautuessani sairaanhoitajaksi. Hygienian merkitys oli minulle opintojen alusta lähtien selvä asia. Siivoustyössä opin muun muassa hyvien työkenkien, työergonomian, käytännön työturvallisuuden ja työsuojelun merkityksen. Kaikkein tärkein oppi oli kuitenkin arvostus käsillä tehtävää työtä kohtaan. Siksi on itsestään selvää, että ilman laitoshuoltajia tai siistijöitä ei terveysalan työpaikka pyörisi kovin montaa hetkeä, kuten ei esimerkiksi ilman hoitajia, lääkäreitä tai sairaalavartijoitakaan.  

Tietenkin laitoshuoltajat ja siistijät saavat liian vähän palkkaa heidän tekemäänsä työmäärään nähden, erityisesti sairaalassa. He jäävät liian helposti näkymättömäksi työryhmäksi ja tekevät siksi enemmän kuin moni ajattelee. Siisti ympäristö vaikuttaa positiivisesti muiden ammattiryhmien, potilaiden ja heidän läheistensä viihtyvyyteen. Uskon siistin ympäristön esimerkiksi auttavan potilaita toipumaan paremmin.

Laitoshuoltajat ovat myös enemmän potilaiden kanssa tekemisissä kuin moni päivän aikana huomaa. Heiltä kysytään neuvoa ja heidän kanssaan potilaat keskustelevat pitkin päivää asioista, joita muiden ammattiryhmien kanssa ei aina oteta puheeksi. Siitä syystä he toimivat usein työpaikan tärkeänä käyntikorttina potilaille ja vierailijoille.

Kiitos siis työkaveruudesta sinulle osaava ja tärkeä laitoshuoltaja. Sinun kanssasi on ollut ilo työskennellä.

Lue myös: Hyvä asiakaspalvelu, ei kun itsepalvelu

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Mainos
Mainos