Sairaanhoitajan päivä

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Tänään vietetään kansainvälistä sairaanhoitajan päivää. Sairaanhoitajan työstä olisi niin paljon kerrottavaa, ettei siitä tulisi loppua lainkaan. Voisi aloittaa vaikka siitä, että sairaanhoitajan ammatti on upea matka ihmisyyden ja inhimillisyyden ytimeen. Se on kaikkein suurimman hädän ja onnen hetkien vastaanottamista yhdessä hoidettavan ihmisen ja hänen läheistensä kanssa.

Moni sanoo, ettei koskaan voisi tehdä sairaanhoitajan työtä ja heillä on siihen omat syynsä. Kommentin voi kai ottaa kohteliaisuutena. Sairaanhoitajan ammatti kun on maailman paras ammatti, vaikka hoitotyön puitteita on varaa parantaa. Itse työ, mukavat potilaat ja työkaverit ovat tärkein syy, miksi sairaanhoitaja jaksaa puurtaa vaativassa työssään.

On ymmärrettävää, ettei sairaanhoitajan työ ole kaikkia varten. Hoitotyössä vaaditaan rautaisia hermoja, rohkeutta ja kuudetta aistia. Hoitotyön äärellä on osattava kiireessä pysähtyä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. On oltava aistit avoinna ja mieli terävänä. Tehty virhe voi olla ihmiselle ja hänen läheisilleen kohtalokas ja peruuttamaton. Onnistuminen taas voi olla käänteentekevä ja voimaannuttava kokemus kaikille läsnäolijoille.

Hurjinta työpäivissä on tunteiden vuoristorata, ajoittain vaivaava riittämättömyyden tunne ja ainainen kiire. Näitä asioita on vaikea ymmärtää, jollei ole niitä itse kokenut ollessaan vastuussa ihmiselämästä. Jokainen ihminen kun ansaitsisi tulla hoidetuksi parhaalla mahdollisella tavalla, joka hänelle voidaan tarjota. Siksi sairaanhoitajan on seisottava rohkeasti potilaansa tukena, tulee eteen mitä tahansa.

Hoitotyössä on osattava poimia yhdessä potilaan kanssa hoidon helmet oikeassa järjestyksessä häntä varten, oli hoidettava minkä ikäinen tahansa. On osattava tehdä puolesta, antaa potilaan ja läheisten tehdä kykynsä mukaan itse ja tehtävä lopulta oma työnsä tarpeettomaksi. Siksi sairaanhoitajan työssä on aina läsnä tulemisen ja lähdön tunnelma, luovuttamisen ja sisuuntumisen tunne sekä ilon ja haikeuden kokemus.

Lue myös: Sairaanhoitajat tarvitsevat tukeasi.
 

Kiitos kaikille potilaille, omaisille ja työkavereille, jotka muistavat kiittää tänään sairaanhoitajia hyvin tehdystä työstä.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Suosittelemme sinulle

Tehy
Julkaisupäivämäärä
31.3.2021
Tehy
Julkaisupäivämäärä
7.4.2021