”Tykkään sun blogista, koska arvostat työtäsi”

Kuvateksti
Kuva: Canva

Kysyin Mainio-blogin lukijoilta, miksi he lukevat juttujani. Sain kysymykseeni vastausten tulvan. Tässä muutamia poimintoja. 

Lukijat pitivät blogissa sen ajankohtaisista ja monipuolisista aiheista. Siitä, että nostan hoitotyöstä esiin rouheita, rohkeita ja aitoja ilmiöitä. Päällimmäiseksi jäi mieleen seuraava kommentti: Mä tykkään sun blogeista, koska sä arvostat työtäsi.  

On totta, että arvostan sairaanhoitajana työtäni. Seison hoitajakollegoideni kanssa ylpeästi samassa rivissä siitäkin huolimatta, että kirjoitan välillä terävästi ja kriittisesti sote-alasta.

Omaa työtään kohtaan on oltava kyynistymättä kriittinen. Vastapainoksi on osattava nähdä hoitotyössä sen merkityksellisyys ja hyvät puolet. Jollei itse arvosta omaa hoitotyötään, niin ei sitä arvosta kukaan muukaan.

Yllättävää vastauksissa oli, miten erilaiset jutut olivat jääneet lukijan mieleen. Aiheet, kuten Hoitotyössä 80 prosentin työpanos riittää ja Sairaalan parkkipaikalla on elämää ja suuria tunteita, olivat koskettaneet useita lukijoita. Ihailen sinua hoitajakollegani ­-jutusta oli monen vastaajan mielestä huokunut aito kunnioitus hoitajia kohtaan.

Mainio blogissa ilmestyvä juttu voi vaikuttaa jopa arkisiin työkäytäntöihin. Rekrytoinnin lapsenomaisuutta hoitajapulan keskellä hämmästelevä blogitekstini oli käynnistänyt monella hoitoalan työpaikalla muutoksen. Työpaikkailmoitusteksti oli voinut saada uuden kirjoitusasun, kun turha jargoni oli karsittu pois. Hoitajille kerrotaan nyt selkeämmin, mitä kaikkea työantaja rekrytoitavalle tarjoaa.

Hauskin saamani vastaus oli tämä: Välillä jopa mietin, että luetko ajatuksiani. Minulle kommentti kertoo ammatillisuuden vahvistumisesta. Siitä, miten paljon hoitoalalla on yhteisiä sanoittamattomia kokemuksia ja tärkeää hiljaista tietoa.

Saan usein viestejä rohkeudestani kirjoittaa kriittisesti ja nostaa esiin kuumia puheenaiheita, joista sote-alalla ei mielellään keskusteltaisi ääneen. Monelle Mainio blogin juttu on toiminut keskustelun avaajana työpaikkakokouksessa, kansliassa tai kahvihuoneessa. Silloin tunnen bloggaajana onnistuneeni.

Lopuksi kaikkein tärkein asia lukemistani vastauksista. Ilman lukijaa ei ole kirjoittajaa tai blogia. Siksi olen vilpittömän kiitollinen jokaisesta saamastani vastauksesta ja blogin lukijasta. Lupaan pitää jatkossakin lukijoiden tärkeinä pitämiä asioita esillä.

Kannustan sinua kommentoimaan ja tykkäämään Mainiosta sosiaalisessa mediassa. Vinkkaamaan mielestäsi parhaimmat blogijutut kavereillesi työpaikalla, koulussa, vapaa-ajalla tai somessa. Se on paras kiitos, mitä bloggaajana voin saada.


Kiitos, kun luet Mainio blogia.

 

Lue myös: Sinulle, joka haukuit minut pataluhaksi

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Suosittelemme sinulle

Tehy
Julkaisupäivämäärä
23.3.2021
Tehy
Julkaisupäivämäärä
7.4.2021