Tehy-lehden juttu kuoleman kohtaamisesta hoitotyössä valittiin Vuoden jutuksi

Jutun ammatillinen tieto on arvokasta myös alan opiskelijoille, tuomaristo kiitti.

Kuvateksti
Vuoden jutuksi valittu artikkeli julkaistiin Tehy-lehdessä 5/2020.

Tehy-lehden toimittajan Terhi Mäkisen kirjoittama juttu Viimeinen palvelus valittiin Vuoden jutuksi ammatti- ja järjestölehdissä. Juttu käsitteli kuoleman kohtaamista hoitotyössä.

Tuomaristo perusteli valintaa näin: Lämmöllä kirjoitettu ja kuvitettu juttu on koskettava ja pitää otteessaan loppuun asti. Vaikea aihe on käsitelty taitavasti, ujostelematta ja suurentelematta. Aiheeseen on tuotu erilaisia lähestymiskulmia, joiden sisältämä ammatillinen tieto on arvokasta myös alan opiskelijoille. Selkeät ja havainnolliset kuvat ja levollinen taitto täydentävät kokonaisuutta, joka jättää vahvan tunnejäljen.

Haastateltavina jutussa olivat sairaanhoitaja Riikka Peltola vastasyntyneiden tehohoitoyksiköstä Tampereen yliopistollisesta sairaalasta, lähihoitaja ja sairaanhoitaja Reetta Hietanen Elsakodista Janakkalasta ja hoitotason ensihoitaja Markku Seppänen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Jutun voit lukea näköislehtiarkistosta tai erillisinä haastatteluina:

Kokenut hoitaja palvelutalosta: Näen lähestyvän kuoleman usein silmistä
Kaikkeen ei ensihoitajakaan totu: Jotkut osoitteet jäävät mieleen

Sairaanhoitaja vastasyntyneiden teholla: Olen hätäkastanut monia vauvoja
 

Aikakausmedian Editkilpailun 2020 voittajat toimituksellisissa sarjoissa kerrottiin virtuaalisessa julkistamistilaisuudessa 18.3. Viimeinen palvelus -jutun tekijätiimiin kuuluivat toimittaja Terhi Mäkinen, toimitussihteeri Teijo Kuusela, AD Pia Hietamies, kuvaajat Jari Lifländer, Harri Nurminen, Liisa Takala ja Pia Inberg.