Hoitoalalla on harvoin ikäsyrjintää

Työelämässä koetaan paljon ikäsyrjintää. Parikymppisenä olet liian kokematon, mutta houkuttelevan halpa. Kolmikymppisenä liian nuori, muttet riittävän kokenut. Nelikymppisenä liian vanha, erityisesti vakituiseen työsuhteeseen. Auta armias, kun olet 50+. Silloin olet työmarkkinoiden näkökulmasta liian kallis, vanhuuden hidastama, tautinen ja kyynistynyt änkyrä.

Hoitoalalla on harvoin ikäsyrjintää. Siksi edellä mainitut ennakkoluulot kummastuttavat. Työpaikalla tarvitaan kaikenikäisiä, kaikennäköisiä, eri taustoista tulevia ja monipuolisella osaamisella varustettuja hoitajia. Haalimme opiskelijat ja eläkkeellä olevat hoitajakollegat keikkatöihin.

Hoidamme usein haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä, jotka haastavat osaamisemme. Siksi työpaikalla on hyvä olla monenlaista näkemystä hoitotyöhön. Aloittelija näkee sen, mihin kokenut on voinut turtua. Kokenut pyydetään avuksi, kun aloittelijan kyvyt eivät vielä kanna. Yhteispelillä kaikki sujuu, mutta vaatii toki jokaiselta erilaisuuden arvostamista ja vastuuta hyvästä työilmapiiristä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Muistan aina, miten ihailin nuorena hoitajan alkuna hoitajaiältään kokeneempia kollegoita. Kun minua hermostutti ja jännitti, he toivat turvaa ja luottamusta yhdessä pärjäämiseen. Opin heiltä hoitotyöstä sen, mitä en olisi oppikirjoista löytänyt. Kateudenpuuskat koetin parhaani mukaan muuttaa ihailuksi ja päättäväisyydeksi tehdä hoitotyöni aiempaa paremmin.

Keski-ikäisenä ihailen nuorempien kollegoiden elämänvoimaa. Paneutumista innolla uusiin asioihin, teknisiä taitoja ja raikasta otetta hoitotyöhön. Saan itsekin energiaa heidän jutuistaan. Tykkään siitä, että heistä moni arvottaa vapaa-ajan ja palautumisen tärkeäksi elämässään. Toivon, että he pitävät asenteensa, eivätkä veny itseään hoitajan uralla rikki.

Hoitoalalla olen viittäkymppiä lähestyvänä vielä nuori työntekijä. Teen sairaanhoitajan, kouluttajan, tietokirjailijan ja hankeasiantuntijan hommia. Kertaakaan ei ole sanottu, että otamme mieluummin nuoremman työntekijän tilallesi. Muutamalla muulla alalla näin on käynyt.

Tiedän, miltä tuntuu toinen jalka haudassa olevana muinaisjäänteenä hävitä nuorempien työtarjouksille. Kun epäillään, etten opi uutta, pysty joustamaan riittävästi tai ideoimaan salamannopeasti. Silloin tekisi mieli huutaen kysyä, että kenestä te oikein puhutte.

Moni ikäiseni elättää nuoria, jotka hekään eivät löydä (kausi)töitä ikäsyrjinnän vuoksi. Tässä asiassa monella alalla voitaisiin ottaa mallia hoitoalasta. Ei yhteiskunta niin pyöri, että työntekijät ovat juuri sopivan ikäisiä työelämään vain hetken elämästään.

Hoitotyö on merkityksellistä, työtä riittää tulevaisuudessa ja osaamisensa saa varmasti laittaa päivittäin likoon. Sosiaali- ja terveysala on niin laaja, että oma paikka löytyy varmasti ajan kanssa. Hoitotyössä asenne, päättelytaito ja tekeminen ratkaisevat, iästä viis.

Lue myös: Miksi kirjoitat aina niin negatiivisesti hoitajista?

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Mainos
Mainos