Onko yhden ammattiryhmän ylistäminen muiden terveysalan ammattilaisten väheksyntää?

Olen usein törmännyt sote-alalla siihen, ettei yhtäkään työntekijäryhmää saisi erikseen nostaa esiin.

Kuva: Istock

Kirjoitin viime viikolla siitä, miten kokeneet hoitajat ovat terveydenhuollon sydän, sielu ja selkäranka. Esitin yhden pyynnön sote-alan johtoportaalle: pitäkää kokeneista ja osaavista hoitajista erityisen hyvää huolta.

Moni kiitteli jutusta, mutta osa lukijoista ajatteli, että konkarihoitajista kirjoitettaessa kokemattomammat hoitajat jäivät epäreilusti paitsioon.

Olen usein törmännyt sote-alalla siihen, ettei yhtäkään työntekijäryhmää saisi erikseen nostaa esiin. 

Saamissani kommenteissa muistuteltiin siitä, että kokemattomistakin hoitajista tulee pitää hyvää huolta. Heistä kun kasvaa uusia kokeneita hoitajia. Jos heistä ei huolehdita, niin pian ei ole konkarihoitajia, joita hehkuttaa.

Vastaukseni on, ettei toinen mielipide sulje toista pois. Tarkoitukseni ei tietenkään ollut luokata alan nuorimpia tai ylipäätään ketään. Sanotaan tämä siis vielä kerran: kokeneen hoitajan arvostaminen ei sulje pois hoitajaiältään nuoremman hoitajan arvostamista.

Itse haluan edistää hoitoalalla kulttuuria, jossa omasta osaamisesta tai sen arvostamisesta ei tarvitse kantaa syyllisyyttä. 

Olen aina ylpeä siitä, kun saan antaa kiitosta ja nauttia kollegoideni tai työtiimini tekemästä hyvin tehdystä työstä, yhdessä tai erikseen. Siinä ei ole mitään väärää. 

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.